Casper / Excalibur ilişkisi veya Amazon / Amazon Kindle ilişkisi bir marka mimarisinin sonucudur.

Marka mimarisine karar vermek marka stratejisi için her zaman kritik bir aşama olmuştur. Yaratılacak alt markanın ana markanın önüne geçme ihtimali ya da piyasada kendi adıyla tüketicide yeterli güveni sağlayamaması ihtimal dahilindedir. Bu nedenle bu karar, alt markanın başarılı ya da başarısız olduğu durumlarda ana markayı etkileyen bir duruma dönüşür.

BİM’in Dost markasını kendi ismiyle çıkarmaması ya da tam tersine Migros’un kendi ürünlerini M markalı olarak çıkarması buna iyi bir örnek oluşturabilir. BİM’in tüketicideki algısı ucuzluğu desteklerken, kaliteyi geri planda bırakır bu nedenle fiyat olarak ucuzluğu zaten sağlayacak bir alt marka için tekrar BİM isminin kullanılmasına gerek duyulmaz. Fakat Migros’un tüketicideki orta sınıf kalite algısı onu kendi fiyat bandında diğer birçok rakibe göre tercih edilir kılabilir, bu nedenle ismini kullanmaktan çekinmez.

Marka mimarisi / hiyerarşisi, alt markaların ana markaya göre konumunu belirlemek için kullanılır. Var olan ya da yaratılacak olan alt markanın, ana markadan güç almasının sağlanması ya da tamamen ana markadan koparılması kararı bu aşamada verilir.

Daha fazlası için;
https://intohuman.com/marka-mimarisi/

Instagram hesabı için: https://www.instagram.com/into.human/

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir